söndag 7 april 2013

Indonesisk gryta


ca 1 kg skinkschnitzel
3 gula lökar
300 gram skogschampinjoner
6-8 dl vatten
1 tumme stor ingefärsbit
4 msk kalvfond
3 små gröna paprikor
150 gram cashewnötter
3 dl grädde
3 msk maizena
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Strimla köttet och bryn.
Lägg över i gryta.
Hacka löken och kvarta svampen.
Fräs och lägg över i grytan.
Häll på vatten och tillsätt fonden samt riv ner ingefäran.
Koka i 10 minuter.
Strimla paprikan i stora bitar.
Tillsätt grädde, paprika samt cashewnötter i grytan.
Koka upp och red med maizena utrört i vatten.
Koka 3-5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris som kokt i lite kalvfond.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar