Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
tisdag 16 april 2013
Broccolisoppa med toast och tandoorikryddade kycklingspett
Jag brukar laga middag tidigt om dagarna. Blir så när värken gör att allt tar längre tid och när man som jag jobbar på eftermiddagen. Men idag har jag nog slagit rekord.
Eftersom jag ska ha ett lunchmöte innan jobbet så behöver maten vara färdig tidigare än vanligt.
Känns lite knasigt stå och koka soppa redan kl 9.
Har ju tänkt hinna med lite tvätt också eftersom vissa i familjen inte längre har några rena byxor. Det är inte mitt fel att de samlar sin smutstvätt i högar på rummet och tror att allt magiskt kan tvättas på en och samma gång.
Gubben och jag äter soppa så får ungarna kycklingspett. Alla glada och nöjda hoppas jag.
Broccolisoppa:
2 broccoli (500 gram)
1 purjolök
2 potatis
ca 1 liter vatten
2 buljongtärningar (grönsak)
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl grädde
Skiva purjolök.
Tärna potatis.
Dela broccoli i buketter.
Fräs i olja.
Tillsätt vatten och buljongtärning.
Koka i 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Mixa soppan slät.
Tillsätt grädde och koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Toast:
bröd
2 dl riven ost
knappt 1/2 kruka basilika
knappt 1/2 kruka persilja
Hacka örterna.
Blanda ihop ost och örter.
Fördela på bröden.
Gratinera högt i ugn på 250 grader i ca 5 minuter.
Kycklingspett:
1 kg kycklinglårfile
1 påse tandoori kryddmix
Skär kycklingen i mindre bitar.
Lägg kyckling i en påse och häll på kryddorna.
Marinera i 1 timme.
Trä upp kycklingen på spett. Använder du träspett så kom ihåg att blötlägg innan.
Grilla högt upp i ugn i 250 grader i ca 5 minuter per sida.
Servera kokt ris till kycklingen.
Etiketter:
kyckling,
soppa,
vegetarisk,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar