torsdag 25 april 2013

Örtkryddad kycklingfilé med ljummen potatissallad samt tomat- och fetaostsallad


Maja ville ha kyckling på sin dag så jag bestämde mig för att göra denna middagen. Egentligen är det Valborgsmiddag men familjen åker alltid till mina svärföräldrar och grillar den dagen så det blir ingen speciellt matlagning för mig.

Potatissalladen passar perfekt till både grillat och buffe. Alla i familjen gillade potatissalladen. Max var lite misstänksamt mot de gröna konstiga "potatisarna" (sugar snaps) och Magda kikade lite under lugg. Men efteråt sa de alla att det var gott. Kommer laga den flera gånger i sommar.

1 kg kycklingfilé
1 msk oregano
1 msk timjan
1 bubbla persilja
1 citron
salt
svartpeppar

Salta och peppra kycklingen och bryn runt om.
Lägg över i en ugnsform.
Hacka persiljan.
Blanda persilja, oregano och timjan.
Klappa in örterna på kycklingen.
Riv skalet från citronen och strö över kycklingen.
Gratinera i ugn 170 grader i 15 minuter.

Potatissallad:
1 påse delikatesspotatis
150 gram sugar snaps
250 gram körsbärstomater
2 msk senap (Johnny´s men Dion eller annan senap fungerar också)
2 dl creme fraiche
4 salladslökar
salt
svartpeppar

Skrubba  och halvera potatisen.
Koka mjuk.
Häll av vattnet och ånga av. (Låt stå på plattan en kort stund så att vätskan ångas av)
Koka sugar snapsen i 3 minuter.
Häll av och ånga av.
Halvera tomaterna.
Rör ihop creme fraiche och senap.
Strimla salladslöken fint och rör ner.
Smaka av med lite salt och svartpeppar.
Vänd ner tomater, sugar snaps och potatis.

Sallad:
tomater
1 förpackning fetaost
sallad
1 röd lök
ca 2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Klyfta tomaterna.
Skiva löken tunt.
Tärna fetaosten.
Blanda ihop salladsblad, tomater, lök och ringla över olivolja.
Krydda och vänd sist ner fetaosten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar