tisdag 24 december 2013

Kanelbrulee med apelsinsallad



Efterrätt:

6 dl vispgrädde
4 dl mjölk
4 kanelstänger
12 äggulor
1 1/2 dl strösocker

Skolbus grädde,mjölk och kanelstänger.
Ta av från värmen och låt dra i 10 minuter.
Vispa ihop äggulor och socker lätt.
Ta ur kanelstängerna och blanda gräddmjölk med äggsocker.
Sila.
Smörj sex små formar.
Ställ formarna i en långpanna.
Fördela smeten i och häll vatten runt om i långpannan.
Baka i 40 minuter i 170-180 grader.
Låt svalna. Kan därför förberedas i god tid.
Bränn av med lite socker på toppen precis innan servering.

Apelsinsallad:
2 apelsiner
1 msk socker
1/2 dl granatäpplekärnor (tinade fungerar)

Skala och skär apelsinerna i mindre bitar.
Blanda med socker.
Tillsätt granatäpplekärnor och vänd väl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar