Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
tisdag 24 december 2013
Kanelbrulee med apelsinsallad
Efterrätt:
6 dl vispgrädde
4 dl mjölk
4 kanelstänger
12 äggulor
1 1/2 dl strösocker
Skolbus grädde,mjölk och kanelstänger.
Ta av från värmen och låt dra i 10 minuter.
Vispa ihop äggulor och socker lätt.
Ta ur kanelstängerna och blanda gräddmjölk med äggsocker.
Sila.
Smörj sex små formar.
Ställ formarna i en långpanna.
Fördela smeten i och häll vatten runt om i långpannan.
Baka i 40 minuter i 170-180 grader.
Låt svalna. Kan därför förberedas i god tid.
Bränn av med lite socker på toppen precis innan servering.
Apelsinsallad:
2 apelsiner
1 msk socker
1/2 dl granatäpplekärnor (tinade fungerar)
Skala och skär apelsinerna i mindre bitar.
Blanda med socker.
Tillsätt granatäpplekärnor och vänd väl.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar