tisdag 10 december 2013

Receptet på fisken

Nu har medicinen tagit bort toppen på kramperna i gallan. Bukspottkörteln talar också om att den finns. Men jag orkar.


Fisk är snabbmat. Det som tar längst tid här är potatismoset. Visst går det att servera kokt potatis eller ris till också.

Hade varit gott med en kall sås till fisken. Något enkelt som creme fraiche och citronpeppar samt lite dill.

Stektid i ugnen beror som alltid på hur just din ugn är och hur tjocka dina filéer är.

600 gram laxfilé
1 tsk salt
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad mejram
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 citron (saften)

Blanda ihop kryddorna och pressa ner vitlöken.
Pressa saften ur citronen och blanda ihop.
Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnsfast form.
Pensla kryddorna på fiskens köttsida.
Häll resten över.
Baka i ugn 220 grader i 15 minuter.

Servera med potatismos och kokta gröna ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar