Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
tisdag 31 december 2013
Planka med kalventrecote
Varmrätt:
Gubben har stått vid spisen och lagat väldigt god mat.
Känner mig väldigt bortskämd.
Duchessepotatis:
1 kg potatis (mjölig sort)
3 äggulor
1 dl grädde
3 msk smör
salt
vitpeppar
Bearnaisesås:
500 gram smör
4 schalottenlökar
1 kvist dragon eller dragon i vinäger (finns på burk)
8 vitpepparkorn
1/2 dl rödvinsvinäger
1 dl vatten
6 äggulor
1 msk hackad persilja
1 msk hackad dragon
salt
vitpeppar
800 gram - 1 kg kalventrecote
Ett knippe färsk sparris
1-2 paket bacon
Körsbärstomater med kvist
Bearnaisesås:
Smält smöret till bearnaisesåsen på svag värme i en kastrull.
Dra bort kastrullen från plattan.
Håll smöret varmt.
Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, vinäger och vatten.
Koka ihop tills ungefär hälften återstår.
Sila ner lökskyn i en ny kastrull och ställ den i ett vattenbad med hett vatten.
Rör ner äggulor och vispa tills såsen tjocknar.
Tag bort kastrullen från vattenbadet och häll långsamt ner det smälta smöret i en fin stråle under ständig vispning.
Strö i hackad persilja och dragon.
Salta och peppra.
Duchessepotatis:
Skala och koka potatisen.
Pressar du ner potatisen i en bunke.
Låt svalna lite.
Häll i äggulorna, grädden och smöret och rör om.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Stek kalventrecote så de får fin yta.
Stek sparris några minuter och låt svalna. Linda in varje sparris i en skiva bacon.
Spritsa mos runtom plankan.
Placera kött, sparris och tomat på plankan.
Gratinera plankan tills moset blir gyllenbrunt.
Klicka på bea och servera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar