måndag 16 december 2013

Ost- och skinkpaj


Det konstiga obehaget/trycket och smärtan i bröstet gör mig fundersam.

Kan det vara panikångest? Har man det hela tiden? Detta kommer var femte minut.

Jo, jag tog faktiskt tiden för att veta. Kanske knäppt men jag tänkte att det var lika bra att veta om doktorn frågar. För frågor kommer de alltid med.

Pajskal:
2 1⁄2 dl vetemjöl
75 gram smör
3⁄4 dl Kesella eller kvarg

Fyllning:
250 gram rökt skinka eller kassler
3 ägg
2 dl crème fraiche
2 tsk österlensk kryddblandning som innehåller kyndel, timjan, salvia och rosmarin. Går att utesluta.



Du kan också använda tex herbes de provence eller annan kryddblandning som du gillar.
1/3 tsk salt (kanske lite mer om du inte använder kassler)
1 krm svartpeppar
100-150 gram ost (jag tog Gouda från kylskåpet)


Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga med en gaffel.
Förgrädda i 200 graders ugn i 10 minuter.
Tärna eller strimla skinka och ost.
Lägg i pajskalet.


Vispa ihop ägg, crème fraiche och kryddor.
Häll äggstanningen över ost och skinkan.


Grädda i mitten av ugnen 30 minuter eller tills äggstanningen "stannat".



Servera med sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar