Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
fredag 27 december 2013
Fläskfilé i balsamvinägersås
Känns som en evighet sedan jag stod vid spisen och lagade mat.
Ca 1 kg fläskfilé
4 paket bacon
5 dl vätska (grädde, mjölk eller vatten)
3 vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
3 tsk kalvfond
1 msk soya
1 krm svartpeppar
Skär fläskfilén i tjocka bitar. 6-7 per filé.
Linda in varje bit i två baconlängder.
Stek runt om och lägg över i ugnsfast form.
Koka ur stekpannan med vätska och tillsätt vitlök, balsamvinäger, fond, soya och svartpeppar.
Häll såsen över filéerna och stek klart i ugn. 220 grader i 15-25 minuter. Beroende på tjocklek.
Servera med stekt potatis och sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mums vad gott det låter! God fortsättning till dig och hoppas du kunnat ha det lite lugnt, jag vet ju att du inte firar jul visst är det så?
SvaraRaderaTrevlig kväll fina du och visst ska vi ha veranda i nästa hus?
kramar L
Det var riktigt gott och så enkelt.
RaderaJo tack, haft det riktigt gott. Du har rätt i att jag inte firar jul.
Tänk vad jag hade njutit i verandan. Du med tror jag. Då hade jag haft lite Mårbackapelargoner.
Ha det gott själv.