lördag 17 maj 2014

Kycklingnuggets med två dipsåser


Jag gjorde mat så det räckte åt Magda och hennes fyra kompisar samt åt oss övriga fem.

1 1/2 kg kycklingfile
1-2 påse Panko
2 dl maizena
4 ägg
4 msk citronsaft
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Blanda ihop maizena, ägg, kryddor och citronsaft.
Dela kycklingen mindre bitar.
Doppa kycklingen i maizena/äggröran.
Häll Panko i en plastpåse.
Stoppa ner kyckling i Panko i omgångar och skaka ordentligt.
Ta upp kycklingen och låt vila lite på bakplåtspapper.
Fritera eller stek i frityr- eller rapsolja.

Dressing:
3 dl creme fraiche
1 dl Gott-i-mat
2 msk sweet chili sås
2-3 tsk curry
1 krm salt

Blanda ingredienserna och låt stå kallt.

Dressing:
3 dl creme fraiche
1 dl Gott-i-maten
3-4 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
knappt 1 krm svartpeppar

Blanda ingredienserna och låt stå kallt.

Servera med pommes och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar