onsdag 14 maj 2014

Makaronilåda


Jag använde mig av den pasta som fanns i skåpet samt bacon men du kan ta vad du har hemma. Överbliven skinka eller korv. Även kyckling passar bra.En perfekt rätt att göra av med rester.

10 dl pasta (fusilini)
purjolök
3 paket bacon
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost
cocktailtomater

Koka pasta. Häll av vattnet.
Strimla purjolök och bacon.
Stek bacon och purjolök.
Blanda ihop pasta dag bacon/purjolök.
Häll i en smord ugnsfast form.
Vispa ihop ost, ägg, mjölk, salt och svartpeppar.
Häll över pastaröran.
Halvera tomaterna och placera ovanpå pastaröran.
Gratinera i 220 graders ugn i 20-25 minuter.


Servera med gröna blad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar