torsdag 22 maj 2014

Kycklingspett



När vi var på Maxi bjöd de på kycklingspett. Det luktade gott i hela butiken. Där fick jag dagens middags tips.


Jag köpte kycklinglårfilé och marinerade med BBQ marinade for chicken.

1,2 kg kyckling blev till fyra spett. Två större och två mindre.

Jag stekte i ugnen i 200 grader i 20 minuter och låt spetten stå på eftervärmen.

Till kycklingen serverade jag grönsaker av olika slag.

Väldigt enkel middag. Och gubben gillade det. Otroligt!

4 kommentarer:

  1. Wow, låter toppenbra! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så enkelt. I värmen är det lite jobbigt stå vid varm spis.
      Går utmärkt lägga dessa på grillen. Varför inte varva med lite grönsaker?
      Jag använder mig av grillspett i metall efter det att Maja satte en flisa i halsen som lossnat från ett grillspett i trä.

      Radera
  2. Oj! Kyckling och han gillade det? Inte illa! Det finns hopp alltså ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Sådan här kyckling gillar jag"
      Vad då sådan här?
      "Ja, marinerad och så."

      Hädanefter får jag marinera all kyckling. ;-)

      Radera