lördag 4 oktober 2014

Fylld lax på rotsaksbädd


Jag gillar att servera allt i samma form. Enkelt att sätta fram direkt på bordet.

Alla utom Max ville äta lax så han fick istället kokt potatis, kryddkorv och brunsås.


6 st laxfilé
1 kruka dill
200 gram Philadelphiaost naturell
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

6 morötter
3 palsternackor
8-10 potatis
1-2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skala och skär rotsakerna i stavar.
Lägg i en ugnsfast form.
Ringla över olivolja och krydda.
Ugnsbaka i ugnen 200 grader i 20 minuter. Rör om ibland.

Hacka dill.
Blanda ihop Philadelphia, dill,  salt och vitpeppar.
Skär en ficka i varje laxfilé.
Fyll fickan med dillröran.

Ta ut rotsakerna och placera laxen ovanpå.
Gratinera i ytterligare 10-15 minuter.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar