Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
söndag 12 oktober 2014
Skånsk kalops
Gubben tittar i påsen och undrar:
- Vad har du handlat? Vad blir det för mat?
När han ser ingredienserna utbrister han:
- Kalops? Är det sant? Kalops!!!
Att gubben slickar tallriken är det nog tillräckligt beröm.
1 1/2 kg grytbitar (högrev)
3 gula lökar
1/2 dl vetemjöl
10-15 kryddpepparkorn
3-4 lagerblad
1 1/2 tsk salt
2 msk kalvfond
vatten
4 morötter
1 dl Gott-i-maten (grädde/mjölk)
Vänd köttet i mjöl.
Klyfta löken.
Stek kött och lök i omgångar.
Lägg över i en gryta.
Tillsätt kryddor, fond och täck med vatten.
Koka på svag värme i 1 1/2 timme.
Rör några gånger under tiden och kontrollera så inte vattnet kokar bort.
Skala morötterna och dela i mindre bitar.
Lägg morötterna och Gott-i-maten i grytan och koka i ytterligare 30 minuter.
Servera med saltgurka och lingonsylt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar