Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
torsdag 2 oktober 2014
Tomatsoppa med kesomacka
De sista av sommarens tomater fick utgöra grunden i min tomatsoppa. Det går lika bra att bara använda passerade tomater men färskt är väl alltid bäst.
Jag använde mig av rökt skinka i kesoröran men det går utmärkt att göra den köttfri dag använda grönsak istället.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 tomater i olika storlekar och sorter
500 gram passerade tomater
2 dl vatten
1 msk fond
1 dl grädde/gott-i-maten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Hacka lök och vitlök.
Fräs i en gryta utan att löken får färg.
Tärna tomaterna grovt och lägg dem i gryta.
Tillsätt passerade tomater, vatten och fond.
Koka upp.
Låt koka i 5-10 minuter. Tills tomaterna blir mosiga.
Mixa soppan slät med stavmixer.
Sätt grytan på spisen igen och tillsätt grädde.
Koka upp och smaka av med salt och svartpeppar.
Kesomacka:
Strimla skinka/salami eller liknande.
Blanda ihop med 3 dl Keso.
Bred kesoröran på mackor.
Toppa med någon kvist persilja.
Etiketter:
soppa,
vegetarisk,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar