Detta receptet har gubben bakat flera gånger tidigare men idag dubblar han sockerkaksbottenreceptet. Undrar om det kommer att fungera.
Han gör även en enkel sats till en mindre tårta. Alltså med hälften av ingredienserna i receptet här under.
Prinsesstårtan får ett färdigköpt rosa marsipanlock.
Själva monteringen av tårtan blir i morgon. Nu håller vi kväll.
Sockerkaksbotten:
6 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
2 dl mjölk
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
nypa salt
Smör och ströbröd till formen
Sockerkaksbotten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i äggsmeten.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med smeten.
Fyll en smord och bröad springform med löstagbar kant.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka. Stickan ska vara helt torr.
Låt sockerkaksbotten svalna helt innan du delar den i tre bottnar.
Vaniljkräm:5 dl mjölk
1 vaniljstång
1 1/2 dl strösocker
7 äggulor
3/4 dl majsstärkelse
50 gram mjukt smör
Vaniljkräm:
Koka upp mjölk med delad och urskrapad vaniljstång. Lyft ur stången efter uppkoket.
Vispa strösocker, äggula och majsstärkelse vitt och pösigt.
Slå över den heta mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning.
Häll över i en kall skål när blandningen tjocknat ordentligt.
Smält smöret i den varma krämen under vispning, fortsätt vispa tills krämen är slät.
Kyl vaniljkrämen i ett isbad eller i kylskåp.
Hallonfyllning:6 dl hallonsylt
3 dl vispgrädde
Vispa grädden och blanda försiktigt ner sylten.
Montera tårtan: Bred ut syltgrädden över den understa skivan av tårtbotten.
Lägg på nästa skiva och bred ut vaniljkrämen över den.
Lägg på den översta skivan.
Placera tårtlocket enligt förpackningen och dekorera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar