onsdag 22 oktober 2014

Rotfruktsgratäng



Idag är vi bara tre till middag så jag halverar receptet.

Gubben blir överlycklig när han upptäcker att vi ska äta korv. Han är inne i någon korvperiod. Hade han fått bestämma hade vi ätit röd pölse varje dag. Eller, nästan.

Jag är lite anti mot korv men det går bättre om den innehåller mycket kött och svenskt kött.

100 gram palsternacka
150 gram rotselleri
2 stora morötter
3 potatis
purjolök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
svartpeppar
riven ost
2-3 dl grädde

Dela rotsakerna i mindre delar.
Strimla purjolöken.
Blanda ihop allt i en bunke.
Krydda och blanda runt ordentligt.
Pressa i vitlöken och blanda.
Smörj en ugnsform med olja.
Häll i rotsakerna.
Häll över grädde och mjölk.
Riv ost och toppa med den.
Gratinera i 220 grader i 20-30 minuter. Känn med sticka så rotfrukterna är mjuka.

Servera med stekt falukorv och sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar