lördag 11 oktober 2014

Tagliatelle Carbonara



Snabbmat är bra när man plötsligt inser att klockan blivit 18 och vi inte ätit middag. En pastasås som tillagas medan pastan kokar är perfekt.

Grönsakerna i lådan hade sett bättre dagar så vi fick nöja oss med det som fanns.

Givetvis fungerar vilken pasta som helst till.

1 gul lök
3 paket bacon
5 dl Gott i maten/grädde/mjölk
2 äggulor
2 krm svartpeppar
nypa salt
eventuellt redning

Hacka löken fint.
Stek mjuk.
Skär bacon i mindre bitar och stek bland löken.
Tillsätt grädde/mjölk.
Koka några minuter.
Krydda med svartpeppar och smaka av. Beroende på sältan i bacon kanske du behöver lite salt. 
Eventuellt behöver du reda såsen.
Rör ut äggulorna lite och tillsätt dem i såsen samtidigt som du rör.

Servera med tagliatelle och sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar