fredag 24 oktober 2014

Köttfärssoppa


Vitkål är gott att också låta koka med några minuter. Jag skar istället kålen tunt och lade direkt i min tallrik innan jag hällde soppan över.


1 kg nötfärs
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
5-7 potatis
4-6 morötter
1 stor palsternacka
1 1/2 liter vatten
1 1/2 dl tomatpuré
2 msk kalvfond
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk oregano
Persilja

Fräsnötfärsen.
Hacka löken och låt steka med i färsen.
Skala och hacka rotsakerna.
Lägg färs/lök och rotsaker i en stor gryta.
Tillsätt vatten, tomatpuré, fond och kryddor.
Koka tills rotsakerna är klara.
Smaka av om det behövs mer kryddor.
Hacka persilja och toppa tallriken med den.

Servera med macka eller knäckebröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar