måndag 13 oktober 2014

Kycklingwok



Jag hade ingen kokosmjölk utan använde istället grädde. Fungerade utmärkt.

Tanken var att blandade ner äggnudlarna i slutet men det blev för mycket i wokpannan så jag serverade det var för sig.

Jag fick köpa saltade jordnötter eftersom det inte fanns några naturella. Jag sköljde av saltet i lite vatten.

1 kg kycklingfilé
1/2 - 1 röd chili
1 stor röd paprika
1 broccoli
1 stor morot
1/2 dl japansk soja
2-3 msk kinesisk soja
1-2 msk ketjap manis
1 burk kokosmjölk alt. 3-4 dl grädde/gott-i-maten
1 1/2 -2 dl jordnötter eller cashewnötter (naturella)

Strimla kyckling och woka hastigt i omgångar. Plocka upp.
Finhacka chili.
Strimla morot och paprika.
Dela broccoli i mindre buketter.
Woka chili hastigt och tillsätt broccoli och morötter. Plocka upp.
Woka paprika. Plocka upp.
Lägg kycklingen i woken igen. Tillsätt sojorna, ketjap manis och vätska.
Koka upp och låt koka några minuter.
Vänd ner broccoli, morötter och sist paprikan.
Låt allt bli varmt och tillsätt sist nötterna.

Servera med kokta äggnudlar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar