onsdag 3 december 2014

Champinjongratinerade rotsaker


Jag äter idag laktovegetariskt eftersom jag accepterade osten på toppen av gratängen. Går utmärkt att utesluta osten.
Givetvis går det lika bra att ersätta havrealternativet med mejeriprodukter.

Familjen får kassler och stekt bacon till medan jag bara lägger till mera grönt.

5 morötter
1 bit rotselleri
1 palsternacka
8-10 potatis
1 purjolök
350 gram champinjoner
1 msk ekologiskt grönsaksbuljong pulver
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl iFraiche
3 dl Gott-i-maten
2 dl riven ost (kan uteslutas)

Skala och dela rotsakerna i mindre bitar.
Förkoka i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och lägg rotsakerna i en ugnsfast form.
Skiva champinjoner och purjolök.
Stek tills svampen fått fin färg.
Tillsätt buljong, vätska och kryddor.
Koka upp.
Häll svampröran över rotsakerna.
Toppa eventuellt med riven ost.
Gratinera i ugn 220 grader tills gratängen fått fin färg.

Servera med grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar