Familjen äter wienerschnitzel medan jag får en schnitzel från Anamma.
Till wienerschnitzel ska egentligen inte serveras brunsås men gubben vill gärna ha sås till.
4 skivor kalvinnanlår (beräkna 150 - 200 gram per person dvs 1 skiva)
5 dl vetemjöl
5 dl ströbröd
4 ägg
salt
svartpeppar
vitpeppar
citroner
100 gram ansjovisfilé
kapris
Skivorna ska bankas till de är ca 5-8 mm tjocka.
Blanda mjöl med salt och svartpeppar i en tallrik.
På en annan tallrik läggs ströbröd.
Knäck ägget i en skål och vispa ihop lite.
Vänd köttet i mjölet, sedan ägget och sist i ströbrödet.
Låt ligga en stund innan du steker.
Stek i hälften smör, hälften olja på medelvärme.
Garnerade med citron, ansjovis och kapris.
Servera med stekt potatis, brun sås och gröna ärtor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar