onsdag 31 december 2014

Wienerschnitzel och veganschnitzel



Familjen äter wienerschnitzel medan jag får en schnitzel från Anamma.

Till wienerschnitzel ska egentligen inte serveras brunsås men gubben vill gärna ha sås till.



4 skivor kalvinnanlår (beräkna 150 - 200 gram per person dvs 1 skiva)
5 dl vetemjöl
5 dl ströbröd
4 ägg
salt
svartpeppar
vitpeppar
citroner
100 gram ansjovisfilé
kapris

Skivorna ska bankas till de är ca 5-8 mm tjocka.
Blanda mjöl med salt och svartpeppar i en tallrik.
På en annan tallrik läggs ströbröd.
Knäck ägget i en skål och vispa ihop lite.
Vänd köttet i mjölet, sedan ägget och sist i ströbrödet.
Låt ligga en stund innan du steker.

Stek i hälften smör, hälften olja på medelvärme.
Garnerade med citron, ansjovis och kapris.

Servera med stekt potatis, brun sås och gröna ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar