onsdag 31 december 2014

Majas (Leilas) varma chokladbakelse med ananassalsa


Maja står för efterrätten. Självklart blir det choklad. Hon har inspirerats av Leilas recept men uteslutit praliner som Leila har i sina bakelser.

Chokladbakelser (6 stycken):
2 ägg
1 dl strösocker
100 gram smör
0,25 dl mjölk
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakao

Rör samman ägg och socker men det får inte bli fluffigt.
Smält smör och blanda med kall mjölk.
Sikta vetemjöl och kakao över äggblandningen.
Tillsätt smörmjölken och blanda allt.
Fyll smeten i silikonformar.
Frys in formarna.
Grädda bakelserna i 200 graders varmluftsugn i 10-15 minuter.
Bakelserna är klara när de börjar spricka i locket.
Ska vara lite ogräddade i mitten.

Mangosalsa:
1 ananas
1 kruka mynta
2 msk ljus muskovadosocker
2 msk ljus rom

Skala och skär ananasen i mindre bitar.
Finhacka myntan.
Blanda samman ananas, mynta, socker och rom.
Låt stå kallt innan servering.



Servera chokladbakelserna med ananassalsa och vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar