Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
söndag 21 december 2014
Spenatplättar
Familjen äter griljerad skinka och kokt potatis medan jag håller mig till spenatplättar. De räcker till i morgon också.
150 gram frusen spenat
1 1/2 dl mjöl
2 dl havredryck (mjölk)
1 ägg
1 krm salt
1 vitlöksklyfta
Ta fram spenaten från frysen och låt tina. Blanda samman hälften av mjölken med mjölet.
Tillsätt ägget.
Vispa till jämn smet och tillsätt resten av mjölken.
Pressa i vitlök och krydda med salt.
Blanda ner spenaten.
Stek i plättjärn.
Vitlökssås:
2 dl ifraiche (gräddfil, turkisk yoghurt, cream fraiche)
2-3 vitlöksklyftor
1 krm salt
knappt 1/2 krm svartpeppar
Servera spenatplättar med vitlökssås och grönsaker.
Etiketter:
sås,
vegetarisk,
vegetariskt,
ägg
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar