tisdag 30 december 2014

Pasta Bolognese -vegan och animalisk


Stor sats animalisk pasta Bolognese och en liten sats vegansk.
Ju längre Bolognese får koka desto bättre blir såsen.
Receptet på den animaliska Bolognese kommer från Per Mobergs kokbok. Den veganska är en variant av den animaliska.

Vegan:
100 gram Anamma veganfärs
1/2 morot
4 champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
100 gram passerade tomater
1 dl oatly havredryck
knappt 2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Finhacka svampen.
Tärna moroten.
Bryn färsen.
Tillsätt morot och svamp.
Bryn några minuter.
Tills tomatpuré och passerade tomater samt havredryck.
Krydda och låt småputtra i 10-20 minuter.


Animaliskt:
1 kg nötfärs
200 gram rökt sidfläsk
200 gram champinjoner
8 vitlöksklyftor
2 morötter
2 dl tomatpuré
2 burkar passerade tomater
1 -2 tsk salt
2 krm svartpeppar
socker

Finhacka sidfläsket, champinjonerna och vitlöken.
Tärna morötterna.
Bryn köttfärsen.
Bryn stekfläsket, champinjonerna, vitlöken och morötterna.

Blanda samman färsen med fläskröran.
Tillsätt tomatpuré och rör om.
Häll i passerade tomater.
Krydda med salt och svartpeppar.
Låt koka på svag värme i 30-40 minuter.
Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar. Kanske en gnutta socker.

Servera med kokt spagetti, riven parmesan och grönkål/rödkålsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar