söndag 14 december 2014

Vegetariska biffar med fetaostsås


Jag tyckte dessa biffar blev riktigt goda. Blev mycket biffar över eftersom familjen var skeptiska.
Trodde att det skulle gå åt mer än vad det gjorde. Hade räckt med hälften.

Sparar resten av smeten i kylskåp för att äta i morgon till lunch.
Ska testa om det går att steka och frysa in.

Jag serverade oreganokryddad kycklingfilé åt familjen.

3 1/2 dl matkorn
2 dl röd quinoa
6 dl vatten
2 msk ekologisk grönsaksfondspulver
1 krm salt

Blanda matkorn och quinoa.
Koka i vatten med buljong och salt på svag värme i 8 minuter.
Häll av vatten om det finns kvar.
Låt svalna.

4 ägg
4 msk ströbröd
4 msk ifraiche (cream fraiche)
1 gul lök
2 morötter
2-3 vitlöksklyftor
knappt 1/2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar

Blanda ägg, ströbröd och ifraiche.
Låt svälla.

Riv morötter och hacka löken fint.
Blanda ner lök och morötter med ströbröd, ifraiche och ägg.
Pressa ner vitlöken.
Blanda ner matkorn och quinoa.
Krydda.

Klicka ner smet i stekpannan och forma till biffar.
Stek ett par minuter per sida.

3 dl ifraiche (cream fraiche)
150 gram fetaost
knappt 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Blanda ihop ingredienserna och låt stå kallt innan servering.

Servera biffar tillsammans med sallad och fetaostsås.

2 kommentarer:

  1. Vad gott det såg ut! Extra kul med vegetariska recept.

    SvaraRadera
  2. Tack! Det var gott. Riktigt gott.
    Jag åt dem även dagen efter både till lunch och middag.
    Försöker laga vegetariskt som kan kompletteras med kött, fågel eller fisk istället för en rätt till familjen och en rätt till mig.

    SvaraRadera