tisdag 20 januari 2015

Blomkålsbiffar med örtsås och kycklingburgare





Jag har varit på utbildning och gubben hann hem före. Därför fick han fixa mat. Eller i alla fall börja.

Gubben hade fått ett recept på blomkålsbiffar av Jaana och skulle överraska mig men jag hann hem. Tillsammans rodde vi ihop middagen.

Givetvis med ändringar i det vegetariska receptet.

Parantesen innehåller Jaanas originalrecept.

Mängden ingredienser beror på hur stort blomkålshuvud du har.

Blomkålsbiffar:

1 blomkålshuvud (blomkål)
2 dl riven ost (2 dl riven osv)
2-3 ägg (2 ägg)
1 dl iFraiche (1 dl cream fraiche)
3-4 msk potatismjöl (2 msk fiberhusk)
1/2 salt (salt)
1 krm svartpeppar (svartpeppar)

Riv blomkålen.
Jag struntade i grövsta stammarna.
Blanda ihop övriga ingredienser väl.
Gör ett stekprov för att se om ingredienserna behöver ändras. Håller biffen inte ihop tillsätt mer potatismjöl.
Klicka smeten i stekpanna och stek några minuter tills biffarna fått fin färg.


Örtsås:
1 dl iFraiche
1/2-1 tsk italiensk salladskrydda

Blanda väl och låt stå kallt.

Servera blomkålsbiffarna med salladsblad, tomat, gul lök och örtsås.


Kycklingburgare:
900 gram kycklingfile
2 ägg
1 msk skorpmjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

sallad
tomat
saltgurka

hamburgerbröd

dressing

Kör kycklingfile i mixer till färs.
Blanda kycklingfärs med ägg, salt och vitpeppar.
Forma kycklingburgare direkt i pannan och stek 3-4 minuter per sida.
Servera burgare med bröd, grönsaker och dressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar