Första gången jag själv tillagar tofu. Har ätit tofu tidigare men aldrig tillagat. Visste inte om det gick bra att lägga i soppan eller om jag skulle lägga i den i slutet. Blev bra som jag gjorde.
Det blev mycket soppa till bara en person. Tänkte helt fel men jag har lunch i morgon också.
Hade räckt med hälften och det hade också varit mycket.
300 gram tofu (fast)
1 stor morot
10 cm purjolök
1 burk kokosmjölk, ca 400 gram
1 msk grönsaksbuljongpulver
5 dl vatten
1-2 tsk röd currypasta
en bit ingefära stor som en tumme
2 tsk limesaft
1 stor morot
10 cm purjolök
1 burk kokosmjölk, ca 400 gram
1 msk grönsaksbuljongpulver
5 dl vatten
1-2 tsk röd currypasta
en bit ingefära stor som en tumme
2 tsk limesaft
Tärna tofun.
Skär moroten i mindre stavar.
Strimla purjolök.
Stek tofu, morot och purjolök någon minut.
Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljongpulver och vatten.
Koka upp.
Tillaga risnudlarna enligt förpackningen.
Ta av soppan från värmen.
Skala ingefäran.
Smaka av soppan med currypasta, riven ingefära och limesaft.
Vänd ner risnudlarna.
Skär moroten i mindre stavar.
Strimla purjolök.
Stek tofu, morot och purjolök någon minut.
Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljongpulver och vatten.
Koka upp.
Tillaga risnudlarna enligt förpackningen.
Ta av soppan från värmen.
Skala ingefäran.
Smaka av soppan med currypasta, riven ingefära och limesaft.
Vänd ner risnudlarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar