onsdag 14 januari 2015

Het potatissallad med sojaburgare/choritzo



Jag fuskade idag och använde Keldas färdiga sås gjord på cream fraiche. Det bjöds nämligen på smakprov i Maxibutiken och Max ville gärna ha det till middag.

Fast som vanligt ändrad jag lite på receptet.

Blev besviken på potatissalladen eftersom den blev mosliknande. Jag var noga med att ta fast potatis och att inte överkoka men den blev trots det väldigt mjuk.


Orginalrecept:
90 gram potatis
150 gram haricots verts
1 röd paprika
20 gram persilja
600 gram choritzo
2 dl spansk mojo rojo sås

Skala, dela och koka potatis i saltat vatten.
Ansa haricot verts och koka i saltat vatten i ca 4 minuter. åt dem rinna a i ett durkslag.
Dela, kärna ur och tärna paprikan och hacka persiljan.
Dela korven på längden och stek den i olja i stekpanna.
Häll av potatisen och blanda den med mojo rojo sås, haricot verts, paprika och persilja.

Servera korven med potatissallad.

Lottas variant:
2 kg potatis
150 gram gröna ärtor
1 röd spetspaprika
1 kruka persilja
2 salladslökar
2 dl mojo rojo sås
2 dl laktosfri creme fraiche peppar/chili
choritzo, grillkorv samt sojaburgare
salt

Skala, tärna och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Tillsätt frusna gröna ärtor i slutet.
Häll av vattnet.
Dela, kärna ur och tärna paprika.
Hacka persiljan.
Strimla salladslöken.
Blanda ihop potatis, ärtor, paprika och salladslök med mojo rojo sås och creme fraiche.
Smaka av med salt.
Stek korv och sojaburgare.

Servera korv/sojaburgare med potatissallad och gröna blad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar