1 gul lök
1 stor vitlök
5 dl vätska (iMat, havredryck, mjölk, grädde)
1-2 tsk curry
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk grönsaksbuljongpulver
3/4 banan
Gurkmeja
Gurkmeja
Hacka löken och dela kycklingen i mindre bitar.
Stek lök, vitlök och kyckling.
Tillsätt curryn och låt den svettas innan du häller i vätskan. Detta för att frisläppa currysmakerna.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Använd skivad banan istället för socker för att göra currysmaken mjukare.
Tillsätt eventuellt lite gurkmeja för färgens skull.
Vegancurry:
150 gram Anamma Vegobitar
3 dl Oatly iMat
1/2 gul lök
2-3 krm curry
1 liten vitlöksklyfta
1/2 msk grönsaksbuljongpulver
1-2 krm gurkmeja
1 krm salt
Svartpeppar
1/4 banan
Finhacka löken.
Stek lök och Anamma bitar tills allt får lite färg.
Pressa i vitlök och tillsätt curryn.
Tillsätt Oatly iMat och grönsaksbuljong.
Rör ihop och koka upp.
Krydda med gurkmeja, salt och svartpeppar.
Skiva ner bananen för att få en mjukare curryrsmak.
Låt koka på svag värme i minst några minuter.
Servera med ris och paprika- och tomatsalsa.
Vegancurry:
150 gram Anamma Vegobitar
3 dl Oatly iMat
1/2 gul lök
2-3 krm curry
1 liten vitlöksklyfta
1/2 msk grönsaksbuljongpulver
1-2 krm gurkmeja
1 krm salt
Svartpeppar
1/4 banan
Finhacka löken.
Stek lök och Anamma bitar tills allt får lite färg.
Pressa i vitlök och tillsätt curryn.
Tillsätt Oatly iMat och grönsaksbuljong.
Rör ihop och koka upp.
Krydda med gurkmeja, salt och svartpeppar.
Skiva ner bananen för att få en mjukare curryrsmak.
Låt koka på svag värme i minst några minuter.
Servera med ris och paprika- och tomatsalsa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar