onsdag 28 januari 2015

Varm matkornssallad med rödbetsbiff


Jag har aldrig testat förkokt mathavre på konservburk. Blev nyfiken och gjorde därför en varm matkornssallad till mina frysta rödbetsbiffar.


150 gram skogschampinjoner
1-2 vitlöksklyftor
1/2 röd paprika
1/2 konservburk förkokt mathavre
Rucola
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Skiva och fräs svampen.
Pressa ner vitlök.
Tärna paprika och blanda ner.
Tillsätt matkorn och stek några minuter.
Krydda.
Vänd ner rucola och låt allt bli varmt.

Servera med rödbetsbiffar.

Nötgryta
Familjen fick en nötgryta och kokt potatis.

1 kg grytbitar
1 stor gul lök
vatten
1 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
1 1/2 msk kalvfond
1 msk soja
2 dl iMat (grädde, Gott-i-maten)

Stek grytbitar och lök.
Lägg över i en gryta och täck med vatten.
Tillsätt fond och soja.
Krydda.
Koka på svag värme i 1-2 timmar tills köttet är mört.
Tillsätt iMat och koka upp.
Red eventuellt med maizena.

Servera med kokt potatis, lingon och inlagd gurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar