Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
onsdag 28 januari 2015
Varm matkornssallad med rödbetsbiff
Jag har aldrig testat förkokt mathavre på konservburk. Blev nyfiken och gjorde därför en varm matkornssallad till mina frysta rödbetsbiffar.
150 gram skogschampinjoner
1-2 vitlöksklyftor
1/2 röd paprika
1/2 konservburk förkokt mathavre
Rucola
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Skiva och fräs svampen.
Pressa ner vitlök.
Tärna paprika och blanda ner.
Tillsätt matkorn och stek några minuter.
Krydda.
Vänd ner rucola och låt allt bli varmt.
Servera med rödbetsbiffar.
Nötgryta
Familjen fick en nötgryta och kokt potatis.
1 kg grytbitar
1 stor gul lök
vatten
1 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
1 1/2 msk kalvfond
1 msk soja
2 dl iMat (grädde, Gott-i-maten)
Stek grytbitar och lök.
Lägg över i en gryta och täck med vatten.
Tillsätt fond och soja.
Krydda.
Koka på svag värme i 1-2 timmar tills köttet är mört.
Tillsätt iMat och koka upp.
Red eventuellt med maizena.
Servera med kokt potatis, lingon och inlagd gurka.
Etiketter:
nöt,
nötkött,
sallad,
vegetarisk,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar