tisdag 13 januari 2015

Chili con köttfärs



Jag köpte en burk Arrabbiata från Barilla för 10 kronor på Maxi. Det är en tomatsås med spansk peppar. Aldrig testat men tänkte passa på idag. Ersatte den ena förpackningen med krossade tomater med denna. Sköljde ur burken med en dl vatten som också fick ner i grytan.

Eftersom jag använder ca 10 cm purjolök i min soppa använder jag resten av purjolöken i chilin och plussar på med en röd lök.

Uteslöt färsk chili men lät Max smaka av. Går utmärkt att rätta till smaken med chilipulver.


2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
700 gram nötfärs
chili efter smak
1/2-1 tsk paprikapulver (smoked)
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
2 burk krossade tomater
2 burkar vita bönor i tomatsås

Skala och hacka lök.
Bryn färsen tills den fått fin färg.
Hacka chili och stek med färsen.
Blanda ner löken och låt den steka med.
Pressa ner vitlök.
Krydda med paprika, svartpeppar och salt. Eventuellt lite socker
Tillsätt tomaterna och koka ihop. Låt gärna stå och puttra ett tag.
Häll i bönorna och låt alltsammans bli varmt.  Låt inte koka för då går bönorna lätt sönder.

Servera med kokt ris, bröd och inlagd skivad jalapeno. Lite ifraiche (cream fraiche/gräddfil) för att lindra hettan kan vara bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar