söndag 25 januari 2015

Söndagsmiddag



Gubben lagade dubbel sats och bjöd Marcus och hans familj på söndagsmiddag.

Behövs mycket mat att utfodra tre vuxna, fem tonåringar och tre barn.

Själv gjorde jag en vegetarisk variant av kalops med quorn.

1 1/2 kg grytbitar (högrev)
3 gula lökar
1/2 dl vetemjöl
10-15 kryddpepparkorn

3-4 lagerblad
1 1/2 tsk salt
2 msk kalvfond
vatten
4 morötter
1 dl Gott-i-maten (grädde/mjölk)

Vänd köttet i mjöl.
Klyfta löken.
Stek kött och lök i omgångar.
Lägg över i en gryta.
Tillsätt kryddor, fond och täck med vatten.
Koka på svag värme i 1 1/2 timme.
Rör några gånger under tiden och kontrollera så inte vattnet kokar bort.
Skala morötterna och dela i mindre bitar.
Lägg morötterna och Gott-i-maten i grytan och koka i ytterligare 30 minuter.

Servera med rödbetor, saltgurka och lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar