Jag steker en Anamma hamburgare från frysen till mig medan familjen får animaliska biffar.
Biffar:
1 1/2 kg nötfärs
2 ägg
1 stor vitlöksklyftor
1 1/2 msk koncentrerad kalvfond
300 gram fetaost
1 dl vätska (iMat, grädde, mjölk, rödvin eller vatten)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Hacka löken fint.
1 dl vätska (iMat, grädde, mjölk, rödvin eller vatten)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Hacka löken fint.
Stek löken och pressa ner vitlöken.
Låt svalna.
Blanda köttfärsen med äggen.
Blanda ner kök, fond, vätska, kryddor.
Forma till biffar och stek.
Blanda ner kök, fond, vätska, kryddor.
Forma till biffar och stek.
Sås:
1 liten gul lök
2 msk gönpeppar i lag
1 tsk dragon
1/2 tsk dijonsenap
4 dl mjölk (havredryck)
2 dl grädde (iMat)
1 msk koncentrerad kalvfond
1 msk kinesisk soja
Finhacka och fräs lök tillsammans med grönpeppar.
Tillsätt vätska, kryddor, fond och soja.
Koka upp och red såsen.
Låt sjuda i 5 minuter.
Sila såsen.
4 dl mjölk (havredryck)
2 dl grädde (iMat)
1 msk koncentrerad kalvfond
1 msk kinesisk soja
Finhacka och fräs lök tillsammans med grönpeppar.
Tillsätt vätska, kryddor, fond och soja.
Koka upp och red såsen.
Låt sjuda i 5 minuter.
Sila såsen.
Servera med klyftpotatis och kokt broccoli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar