torsdag 8 januari 2015

Fetaostbiffar med grönpepparsås



Jag steker en Anamma hamburgare från frysen till mig medan familjen får animaliska biffar.


Biffar:
1 1/2 kg nötfärs
2 ägg
1 stor vitlöksklyftor
1 1/2 msk koncentrerad kalvfond
300 gram fetaost
1 dl vätska (iMat, grädde, mjölk, rödvin eller vatten)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Hacka löken fint. 
Stek löken och pressa ner vitlöken. 
Låt svalna. 
Blanda köttfärsen med äggen.
Blanda ner kök, fond, vätska, kryddor.
Forma till biffar och stek.

Sås:
1 liten gul lök
2 msk gönpeppar i lag
1 tsk dragon
1/2 tsk dijonsenap
4 dl mjölk (havredryck)
2 dl grädde (iMat)
1 msk koncentrerad kalvfond
1 msk kinesisk soja

Finhacka och fräs lök tillsammans med grönpeppar.
Tillsätt vätska, kryddor, fond och soja.
Koka upp och red såsen.
Låt sjuda i 5 minuter.
Sila såsen.

Servera med klyftpotatis och kokt broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar