tisdag 17 juli 2012

Biffgryta



Städa, städa, städa. Tur att det inte är så varmt ute. Känns okej att dammsuga, damma och torka golvet i hall, kök och vardagsrum. Till och med lamporna och sladden i taket fick känna av dammtrasan.

Så mat som klarar sig relativt själv på spisen passar bra.

Gubben vill inte ha ris så han får potatis till.

1 kg lövbiff
3 gula lökar
1 burk syltlök (340 gram med vätskan)
1 burk kapris (100 gram)
2 msk dijonsenap
3 msk soya
2 dl vatten
3 msk kalvfond
3 dl créme fraiche
1 dl grädde
1-2 msk mjöl
lite mjölk

Strimla lövbiffen.
Hacka löken.
Lägg alla ingredienser i en gryta och småputtra i ca 40 minuter.
Red av med mjöl utrört i mjölk.

Servera med ris, potatis och gröna ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar