onsdag 11 juli 2012

Varm grönsaksröra och helstekt fläskfilé


En grönsaksröra som man kan låta svälja det mesta. Du tar det du gillar eller det som finns hemma. Spä med lite mjölk, grädde och du har en soppa. Tärna i lite bacon, kassler eller kryddig korv och du har en annan rätt.

Min baktanke var lite ratatouille stuk.

Det går utmärkt att servera potatis eller pasta till men vi äter enbart grönsaksröran till fläskfiléen.

Varm grönsaksröra
8 champinjoner
1 gul paprika
1 stor färsk gul lök
1 squash
4 morötter
1/2 litet vitkålshuvud
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 burkar krossade tomater á 500 gram
2-4 dl vatten

Dela eller strimla alla grönsaker och svamparna.
Finhacka chilin.
Stek och lägg över i en gryta.
Tillsätt krossade tomater, pressa i vitlök och spä eventuellt med vatten.
Låt småputtra i 20 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Helstekt fläskfilé
1 fläskfilé ca 900 gram
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar

Salta och peppra.
Stek runt om tills köttet fått fin färg.
Lägg över i en ugnssäker form.
Stek klart mitt i ugnen 150 grader till 67 grader i innertemperatur.
Låt köttet vila övertäckt 10-15 min innan det skärs upp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar