måndag 9 juli 2012

Nötfärsbiffmacka



Idag blir det en ganska enkel macka. Gubben har ätit lunch på jobbet och vi andra har fikat ute. Orkar inte riktigt laga mat i värmen och vem orkar äta mastig måltid när det är så varmt.

Jag rekommenderar verkligen denna mackan. Den är matig och vi andra åt en var medan gubben åt tre.

Går snabbt att steka biffarna eftersom det är nötkött och inte behöver så mycket tid i stekpannan.

Avokadoröran får du smaka av så du får den som du vill. Jag använde lite mindre än 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar och några drag på vitpepparkvarnen.

800 gram nötfärs
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 vitlöksklyfta
1 ägg
2 avokado
1 lime
salt
svartpeppar
vitpeppar

brödskivor
sallad
tomater
gul lök

Hacka löken fint.
Blanda färsen med lök, salt, peppar, pressad vitlök och ägg.
Forma biffar och stek i en stekpanna med smör i 3–4 minuter per sida.

Dela avokadon och gröp ur köttet.
Mixa eller mosa avokadon.
Pressa ner limesaft.
Smaka av med salt och peppar.

Skiva tomat och lök.
Lägg brödskivorna på tallrikar och lägg på sallad, biffarna, lökringar och tomatskivor.
Toppa med avokadoröran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar