onsdag 11 juli 2012

Utredningsslut och mobil

Så var då språkstörningsutredningen avklarad. Vet inte riktigt om Magdas problem framkom under just de tester som hon fick göra. Men nu är den delen avklarad.

Visst hade hon flera problem under testen men inget stort. Hon vet vad det mesta heter. Hon kan peka på någorlunda rätt bild när det ställs frågor som:

Katten sitter på bordet.

Mannen som knuffar på elefanten är liten.

Svårare var dock:

Koppen som är i lådan är gul.

Då pekade Magda på en gul låda.

Logopeden menade att hon trodde att Magda visst har svårigheter men att dessa kommer av kombinationen av adhd och dyslexi. Inte att de beror på någon annan eller någon viss språkstörning.

Hon skulle skriva ett utlåtande som hon sedan skickar till mig och till skolan så att de också kan se vilka svagheter som Magda visade.

En kontakt med specialpedagogen skulle hon också fixa så att Magda får rätt hjälp i skola och hemma.

På ett sätt skönt. På ett annat som jag skrev i inledningen anser jag inte riktigt att Magdas svårigheter framkom med dessa testerna.

Det är skönt att denna delen är avklarad. Kanske är det så att hennes svårigheter är kopplade till adhd och dyslexi. Men gubben har också de diagnoserna och han har inte de svårigheterna.

Visst alla är vi olika. Tycker bara det är så orättvist att Magda ska ha så mycket kunskap inomsig men inte kunna visa den.

Nu är det bup som ska dra igång en ytterligare utredning med henne eftersom hon var så liten när adhd utredningen gjordes. Det var kanske inte rätt. Kanske har hon en störning inom autismspektra istället. Vi får se.

Logopeden tipsade om flera användbara appar för mobiltelefonen så idag åkte vi till SIBA och köpte en Samsung Galaxy Ace.

Där ska vi sedan ladda ner både Daisy och stavningsprogram så att Magda kan använda mobilen till mer än bara ringa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar