lördag 14 juli 2012

Laxsallad och fiskrataralternativ




Jag och gubben äter ikväll laxsallad medan tjejerna får en sallad med oxkött. 

6 ägg
sallad
gurka
tomat (gul och röd)
citron
500-700 gram varmrökt lax
2 grillbiffar (lite tjockare minutbiffar)

Dressing:
3 msk majonäs
1 dl creme fraiche
2 tsk finhackad timjan
2 tsk finhackad persilja
1 stor vitlöksklyfta
1/2 -1 tsk vitvinsvinäger
1 nypa flingsalt
1- 2 msk vatten

Blanda allt till dressingen och smaka av med vinäger, salt och vatten.
Låt stå kallt.

Krydda grillskivorna med grillkrydda.
Stek dem någon minut per sida. 
Låt vila innan du skivar köttet tunt.

Koka äggen i 8 minuter efter det att vattnet kokat upp.
Spola äggen med kallt vatten.
Skala och halvera.

Skölj sallad, tomat och gurka.
Dela i mindre bitar.
Fördela salladen på tallrikarna.
Toppa med lax och dressing.

Dekorera med citronskiva och eventuellt lite timjan.

Servera med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar