onsdag 4 juli 2012

Grillat med mild potatissallad


Idag grillar jag fläskkotletter och grillspett. Till det serverar jag en mild potatissallad. Det går utmärkt att spetsa salladen med vitlök, chili eller något annat gott. Men eftersom det grillade har en så stark marinad tycker jag potatissalladens mildhet passar perfekt.

15 medelstora potatisar
3 dl gräddfil
2 dl crème fraiche
1 liten burk kapris
1 liten purjolök
1 äpplen
salt
svartpeppar

Koka potatis.
Låt svalna och dela potatisen i mindre bitar.
Skölj och finhacka purjolök.
Blanda gräddfil och crème fraiche i en stor skål.
Blanda ner purjolöken i såsen.
Skär äpplet i mindre bitar och rör ner. Försök få ungefär samma storlek som potatisen.
Blanda i resten av ingredienserna.
Tillsätt sist den kalla potatisen.
Smaka av med salt och svartpeppar. Jag använde ca 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar