Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
fredag 27 juli 2012
Tacopaj
Tacopaj önskade Max igår. Så jag gör en med lite grönsaker och en med bara köttfäs och ost. Tjejerna vill hellre ha grönsakerna i en sallad bredvid.
Pajskal:
5 dl vetemjöl
150 gram smör
2 dl Kesella (fanns ingen kesella i byn så jag använde 250 gram cottage cheese/keso)
Denna degen räcker till två pajer utan lock eller en med lock.
Fyllning:
1 kg nötfärs
2 påsar tacokrydda
riven ost
1 röd lök
1 röd paprika
4 inlagda feferoni
Vitlökssås:
5 dl gräddfil/creme frache
3-4 vitlöksklyftor
1/3 tsk salt
1/2-1 krm svartpeppar
Rör ihop ingredienserna till vitlökssåsen och smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt.
Blanda samman allt och låt degen ligga kallt i ca 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i smord pajform.
Nagga med gaffel och förgrädda i ugn 200 grader i 10 minuter.
Stek köttfärs och tillsätt tacokrydda.
Skär grönsakerna i mindre bitar.
Lägg köttfärs och grönsaker i pajskalet.
Toppa med ost.
Grädda i ugn 200 grader tills osten har smält.
Servera Tacopaj med Lottas vitlökssås och sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar