lördag 28 juli 2012

Pasta med lax- och konjakskryddad dillsås samt nötbiffssås



Idag har gubben och hjälpredorna gjutit del två i garaget. Därför bjuder jag på mat.

Gör två pastasåser eftersom det finns de bland oss som inte gillar fisk. Laxsåsen gör jag två och en halv sats. Vi är ju ganska många. Och den brukar gå åt.



Lax- och konjakskryddad dillsås:
1 gul lök
300 gram rökt lax
2 dl grädde
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl hackad dill
konjak

Hacka löken fint.
Fräs så den mjuknar.
Grovhacka hälften av laxen.
Tllsätt laxen och grädden bland löken.
Hacka dillen och rör i hälften.
Koka samman något och smaka av med konjak.
Krydda med svartpeppar.
Skär resterande lax i strimlor.
Toppa sen med dill och laxstimlor.
Du kan också lägga lite rom på toppen men det serverade jag bredvid så fick var och en själv ta.



Nötbiffssås:
800 gram grillbiff
grillkrydda
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 äggula
1-2 dl ost
2 msk ketchup
salt
svartpeppar

Krydda grillbiffarna med grillkrydda.
Stek dem medium.
Låt köttet kallna.
Skiva biffarna och strimla.
Häll grädde och mjölk i en gryta.
Koka upp.
Vispa äggulan lätt och rör ner i grädd/mjölken.
Låt osten smälta.
Smaka av med ketchup, salt och svartpeppar.
Rör ner biffen i såsen men spara gärna lite oh severa bredvid.

Servera med gröna ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar