Lammkotletter är så små och innehåller så mycket ben. Ett smartare sätt är att be slaktaren skiva lammsteke. Du får mer mat på så sätt.
4 skivor lammstek á ca 180-200 gram
Marinad:
1 msk ketchup
1 tsk soya
1 msk olja
1 krm svartpeppar
2 krm salt
Potatisgratäng:
potatis
1 purjolök
4 vitlöksklyftor
5 dl grädde
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
ost
Blanda ihop marinaden i en plastpåse och stoppa i lammskivorna.
Låt dra minst i 15 minuter. Gärna längre.
Skiva potatisen tunt.
Strimla purjolöken.
Koka potatis och purjolök i grädde med kryddor och vitlök tills grädden kokat in något. OBS! Rör hela tiden.
Häll i smörad ugnsform.
Strö över riven ost.
Gratinera i ugn 200 grader tills potatisen är klar.
Skiva potatisen tunt.
Strimla purjolöken.
Koka potatis och purjolök i grädde med kryddor och vitlök tills grädden kokat in något. OBS! Rör hela tiden.
Häll i smörad ugnsform.
Strö över riven ost.
Gratinera i ugn 200 grader tills potatisen är klar.
Stek eller grilla lammet cirka 4 minuter per sida.
Strö lite flingsalt över.
Servera med brunsås och grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar