onsdag 3 april 2013

Gulaschsoppa på lövbiff


Nötkött blir godast om det får puttra länge men har man bråttom räcker det med att koka denna soppan i totalt 15-20 minuter. Min puttrade längre. 30-40 minuter innan jag la i paprika och kalla kokta potatisbitar. Jag redde även med 2 tsk maizena utrört i vatten.

1 kg lövbiff
2 gula lökar
4-5 vitlöksklyftor
3 tsk paprikapulver (mild)
2 liter vatten
4 grönsaksbuljongtärningar
2 förpackningar krossade tomater (a 500 gram)
8-10 potatis
2 stora röda paprikor
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Strimla köttet och bryn.
Lägg över i gryta.
Skiva löken.
Lägg löken i grytan.
Pressa i vitlöken.
Tillsätt paprikapulver, vatten, buljongtärningar och krossade tomater.
Koka upp.
Skala och skär potatisen i bitar.
Lägg i grytan.
Koka i 5 minuter.
Skär paprika i bitar.
Lägg i grytan.
Koka i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med klick gräddfil och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar