tisdag 30 juli 2013

Nötfärsbiff med rosépepparsås


Vilken skillnad det är att laga mat när bara jag och tjejerna är hemma.

Potatisen som kokas är ungefär lika många som gubben har på sin tallrik.

Så hade hela familjen varit hemma hade jag fått dubbla receptet.

Biff:
500 gram nötfärs
2 msk riven gul lök
1 msk Dijon
knappt 1/2 tsk salt
knappt 1 krm svartpeppar

Sås:
2 dl mjölk/vatten
2 dl creme fraiche
1 msk kalvfond
1 1/2-2 msk rosepeppar
salt
svartpeppar

Blanda ingredienserna till biffarna snabbt.
Forma till tre-fyra biffar.
Stek 3-4 minuter per sida.
Koka ur pannan med mjölk.
Tillsätt creme fraiche.
Krossa rosepeppar.
Rör ner kalvfond och rosepeppar i såsen.
Smaka av med salt och svartpeppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar