Orkade inte mycket idag men eftersom jag skulle köra massa tjejer till sjön så körde jag inom till affären och handlade.
Gjorde gratäng med kyckling men det hade passat lika bra med korv, bacon eller kassler. Varför inte göra den vegetarisk med broccoli?
500-600 gram kycklingfilé
knappt 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk ajvar relish (mild)
300 gram körsbärstomater
2 msk maizena
6 dl mjölk
knappt 1/2 tsk salt
1-2 krm vitpeppar
2 dl riven ost
8 dl torr pasta
Koka pastan.
Skiva löken och strimla kycklingen.
Stek i 5 minuter.
Tillsätt ajvar relish, salt och svartpeppar.
Ta av från värmen.
Rör ut maizena i mjölk och koka upp.
Krydda.
Tillsätt osten och låt den smälta.
Dela tomaterna.
Rör ihop pasta, kyckling/lök och tomater.
Häll röran i en smord ugnsform.
Häll ostsåsen över och hjälp till så såsen rinner ner ordentligt.
Gratinera i 220 graders ugn i 10 minuter.
Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar