söndag 14 juli 2013

Knäckiga choklad- och havrerutor


Perfekt "gå-bort"-present. Skär ut jämna rutor eller tryck ut kakor med pepparkaksform. Varför inte fina hjärtan?
Lite cellofan och fin rosett så är din present klar.

250 gram smör
1/2 dl ljus sirap
9 dl havregryn
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vanilinsocker
300 gram mörk choklad

Smält smör tillsammans med sirap.
Blanda havregryn, socker, mjöl, bakpulver och vanilinsocker.
Rör sedan ner smöret ordentligt.
Tryck ut smeten till en jämn fyrkant på en djup ugnsplåt med bakplåtspapper. Lämna några centimeter runt om eftersom smeten flyter ut.
Grädda i ugn 170 grader i 10-12 minuter.
Ställ kallt så kakan stelnar.

Smält choklad i vattenbad.
Pensla chokladen på den kalla kakan och låt chokladen stelna.

Skär kakan i rutor. Njut!


Kom ihåg att förvara kakan i kylskåp så inte chokladen smälter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar