söndag 14 juli 2013

Tacocrepes


Här är ytterligare ett tips på vad man kan göra med zucchini.

Vi var sex runt matbordet och det blev crepes över till lunch imorgon.

Mycket mättande.

Jag körde champinjonerna i mixern och körde zucchini i matberedaren.

800-900 gram nötfärs
1 stor gul lök
200 gram champinjoner
1 stor zucchini
2 påsar tacokrydda
400 gram krossade tomater

Hacka lök och champinjoner.
Strimla zucchini.
Stek färsen smulig.
Rör ner lök, svamp och zucchini.
Stek tills löken mjuknar.
Tillsätt tomater och tacokrydda.
Koka 10 minuter.

6 dl vetemjöl
12 dl mjölk
knappt 1 tsk salt
smör till stekning

Blanda mjöl och lite av mjölken och vispa till slät smet.
Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt.
Stek lite tjockare pannkakor.

Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop.
Placera på en smord ugnsform.

3 dl riven ost
2 dl creme fraiche
1/2 röd paprika

Blanda ost och creme fraiche.
Klicka ut på crepes.
Hacka paprikan och strö över.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar