Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
onsdag 17 juli 2013
Ulrikas jordgubbssmulpaj
Egentligen är ju receptet inte Ulrikas men jag kallar den så eftersom jag åt den hos henne första gången.
Jag har modifierat receptet lite men länk till orginalreceptet finns i detta inlägget.
2 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker (beror ju på hur söta jordgubbarna är)
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 tsk vanilinsocker
1 msk maizena (på grund av frusna jordgubbar)
100 gram smör
500 gram frusna jordgubbar (1 liter färska)
Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver, vanilinsocker och maizena.
Rör ner ägget.
Smält smöret.
Lägg de halvtinade jordgubbarna i en pajform.
Bred över smultäcket.
Häll smöret över.
Grädda i 25-30 minuter i 170 graders ugn.
Servera med vispgrädde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar