lördag 9 november 2013

Friterade lökringar



I Max kokbok fanns recept på friterade lökringar. Givetvis måste det testas.

Max tog bort senapspulver och strödde flingsalt över istället.

Han använde 3,5 mm på mandolinen men tyckte att det blev tunt. Nästa gång tänker han skära dem istället.

Det blev 2 1/2 skålar. Grabbarna fick mumsigt lördagssnack framför filmen.

2 gula lökar
400 ml filmjölk
300 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 nypa cayennepeppar
1 tsk senapspulver
Matolja

Skär löken i tjocka ringar.
Dela ringarna och lägg dem i en skål med filmjölk i 4 timmar eller över natten.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor.
Skaka av överflödig filmjölk och doppa lökringarna i mjöl så att det täcker.


Låt torka i 10 minuter och doppa sedan igen.
Hetta upp oljan.
VAR FÖRSIKTIG!!!
Fritera lökringarna i omgångar.


Låt rinna av på hushållspapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar