Jag hade nötkött som lite matigt i soppan men det går givetvis att göra den vegetarisk. Byt då ut kalvfonden mot grönsaksfond.
Ska soppan kokas snabbare så riv rotsaker och grönsaker grovt istället för att dela i bitar.
1 kg nötfärs
1 purjolök
1 stor rödlök
1 zucchini
2 stora morötter
2 palsternackor
3 selleristjälkar
vitkål
2-4 vitlöksklyftor
2 förpackningar krossade tomater
1 dl kalvfond
1 1/2 - 2 liter vatten
1 1/2 dl grädde
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Bryn köttfärsen smulig.
Dela alla rotfrukter och grönsaker i mindre bitar.
Finhacka chili.
Pressa ner vitlök.
Tillsätt vatten, fond och krossade tomater.
Koka upp under omrörning.
Tillsätt grädde, salt och svartpeppar.
Koka tills morötterna är mjuka men har tuggmotstånd.
Servera med lite turkisk yoghurt, tärnad röd paprika samt bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar